NS: Bomba nađena na gradilištu

Izvor: B92, 04.Sep.2018, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Bomba nađena na gradilištu

Radnici na jednom gradilištu u Novom Sadu pronašli su nemačku avio bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata, preneo je lokalni portal 021.rs.

Policija obezbeđuje gradilište koje se nalazi u Ulici Boška Petrovića u Novom naselju, a jedinica za protivdiverziona dejstva će ukloniti bombu.

Portal navodi da su na toj lokaciji i prethodnih godina pronalažene avio bombe iz Drugog svetskog rata, jer je u ovom delu grada nekada postojao vojni aerodrom.

Aerodrom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ovoj lokaciji postojao je od Prvog svetskog rata, do druge polovine pedesetih godina prošlog veka, zatim je postao deo kasarne Jugovićevo.

U proteklih 20 godina, deo po deo parcele država oduzima od Ministarstva odbrane i pretvara ga u građevinsko zemljište, preneo je 021.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na gradilištu u Novom Sadu bomba iz Drugog svetskog rata

Izvor: N1 televizija, 04.Sep.2018

Radnici na jednom gradilištu u Novom Sadu pronašli su nemačku avio bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata, preneo je lokalni portal 021.rs...Na gradilištu nađena bomba iz Drugog svetskog rata #novisadhttps://t.co/dAmwaNl5Mp..Policija obezbeđuje gradilište koje se nalazi u Ulici Boška Petrovića...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.