Novi Sad :Na gradilištu nađena bomba

Izvor: Mondo, 04.Sep.2018, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad :Na gradilištu nađena bomba

Na gradilištu u Ulici Boška Petrovića, u novosadskom Novom naselju, danas po podne radnici su pronašli nemačku avio-bombu, zaostalu iz Drugog svetskog rata.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović ilustracija

Policija koja obezbeđuje lokaciju je na licu mesta, a jedinica za protivdiverziona dejstva zadužena je za uklanjanje bombe.

Na ovoj lokaciji su i prethodnih godina pronalažene avio bombe, zaostale iz Drugog svetskog rata, pošto se zgrade u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << delu grada, grade na prostoru nekadašnjeg vojnog aerodroma, preneo je "portal 021."

Pretpostavlja se da su bombe zaostale iza nekog od podzemnih magacina, koji su bili ukopani za vreme Drugog svetskog rata, kada su saveznici bombardovali aerodrom, a posle rata nisu otkopavani, jer se nije znalo za njihovo postojanje.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

FOTO: Još bombi pronađeno na Novom naselju

Izvor: Radio 021, 05.Sep.2018, 16:04

Još avio bombi zaostalih iz Drugog svetskog rata pronađeno je na gradilištu u Ulici Boška Petrovića na Novom naselju...U pitanju su delovi bombi i pronađeno je više od njih 20, koji su, kako je policija rekla radnicima, potpuno neaktivni i ne predstavljaju opasnost. Kako se uverio reporter 021.rs,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.