Novi Sad: Jeftinije grejanje i topla voda

Izvor: Mondo, 24.Mar.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad: Jeftinije grejanje i topla voda

U Novom Sadu će biti smanjene cene grejanja i tople potrošne vode.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Na inicijativu gradonačelnika Miloša Vučevića na predstojećoj sednici Skupštine Grada Novog Sada biće predloženo smanjenje prodajnih cena proizvodnje i isporuke toplote za grejanje i za toplu potrošnu vodu za stambene i poslovne potrošače, saopštio je Vučevićev kabinet.

Predlogom Odluke o izmenama Programa poslovanja JKP ''Novosadska toplana'' >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predviđeno je da cena grejanja za potrošače u stambenim jedinicama i poslovnim objektima bude niža za 5,77 odsto, a za toplu potrošnu vodu 6,15 odsto.

"Smanjenje cene grejanja i tople potrošne vode jedan je od dokaza da JKP 'Novosadska toplana' vodi odgovornu i ozbiljnu poslovnu politiku, u interesu svih građana Novog Sada. Javna i javno komunalana preduzeća čiji je Grad osnivač moraju biti u službi opšteg interesa, i ponuditi najkvalitetnije usluge pod najpovoljnijim uslovima", rekao je Vučević.

Vučević je istakao da od preporoda javnog sektora u mnogome zavisi standard svih građana, i zato odlučni nastavljamo da preduzimamo mere racionalizacije i unapređivanja funkcionisanja gradskih preduzeća.

"JKP 'Novosadska toplana' treba da posluži kao primer drugima da državno preduzeće ne mora biti gubitaš, već da ima važnu ulogu u razvoju vitalnih sistema grada", naveo je Vučević.

Vučević je izrazio zadovoljstvo jer "ozbiljna politika Grada prema JP i JKP pokazuje očigledne rezultate na dobrobit Novosađana".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pojeftinjuju grejanje i topla voda u Novom Sadu

Izvor: Blic, 24.Mar.2016

Novosađani mogu da očekuju smanjenje cene grejanja i tople potrošne vode, pošto će gradska vlast predložiti takvu odluku na sutrašnjoj sednici Skupštine grada...Predviđeno je da cena grejanja bude niža za 5,77 odsto, a za toplu potrošnu vodu 6,15 odsto, saopšteno je iz Gradska kuće...Nova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.