Nove tenzije: Jordan  to je naš turista; Izrael  teror

Izvor: B92, 13.Maj.2017, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove tenzije: Jordan " to je naš turista; Izrael " teror

Jordan je optužio Izrael za smrt jednog jordanskog turiste koji je ubijen pošto je nožem ubo izraelskog policajca u Jerusalimu.

Jordanski ministar za medije Muhamed Momani je, ne pominjući napad, saopštio da je ta smrt "zločin", dodavši da je Izrael okupaciona sila u Jerusalimu i da je zato odgovoran, preneli su izraelski mediji.

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua je to saopštenje nazvao "sramnim", dodavši da se graniči s izrazom podrške za teroristički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napad.

"Snimak službe bezbednosti jasno pokazuje da je jordanski turista nožem ubo izraelskog policajca", piše u saopštenju i ocenjuje se da je "vreme da Jordan prekine dvostruku igru" i da, poput Izraela koji osuđuje terorističke napade u Jordanu, osudi teroristički napad u Izraelu jer "teror je teror".

Izraelska policija je saopštila da je 57-godišnji Jordanac Muhamed Skadži napao policajca danas popodne u jerusalimskom starom gradu, kraj Lavlje kapije. Uprkos ranama, policajac je uspeo da puca i ubije ga. Takođe je rečeno da je Skadži bio u starom gradu s jednom turističkom grupom.

Policija istražuje zbog čega je on mogao napasti policajca, odnosno da li je po sredi lična ozlojeđenost ili mentalni poremećaj.

Na se snimku vidi kako se čovek u jakni bacio na uniformisanog policajca i ubo ga nožem pre no što ga je oborio na zemlju, prenela je agencija Asošiejted pres, dodajući da se radi o retkom incidentu između dve zemlje koje su potpisale mirovni sporazum.

Napad se dogodio dok još traje talas palestinskih napada, uglavnom nožem, koji je započeo u jesen 2015. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.