Nove pretnje Al Šababa u Keniji

Izvor: VOA, 04.Apr.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove pretnje Al Šababa u Keniji

Ekstremistička grupa Al Šabab, koja je preuzela odgovornost za prošlonedeljno ubistvo 148 ljudi na kampusu kenijskog univerziteta, najavila je novo krvoproliće.

U današnjem saopštenju Al Šababa doslovce je navedeno da  "nikakve bezbednosne mere predostrožnosti neće biti u stanju da garantuju bezbednost, osujete još jedan napad ili spreče još jedno krvoproliće u vašim gradovima." U nastavku te ekstremne retorike rečeno je još da će kenijskim gradovima teći reke >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << krvi.

Kasno sinoć ministar unutrašnjih poslova Kenije Džozef Nkaiseri je rekao da su bar trojica osumnjičenih uhapšeni u vezi sa pomenutim napadom na univerzitetu. Valsti su počele da prebacuju tela mnogih stradalih studenata u glavni grad radi identifikacije.

Porodice su se juče okupile u  Njarobiju nakon napada na univerzitetu Garisa u kojem su stradali 148 osoba i četvorica napadača.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.