Nove optužbe protiv sudije Kavanoa

Izvor: VOA, 26.Sep.2018, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove optužbe protiv sudije Kavanoa

Senatski odbor za pravosudje saopštio je da istražuje nove navode o seksualnom zlostavljanju od strane kandidata za sudiju Vrhovnog suda Breta Kavanoa uoči pretresa u senatskom odboru za pravosudje koji bi trebalo da omogući odluku o potvrdi njegove nominacije.   Džuli Svetnik je u pisanom iskazu pod zakletvom navela da je Kavano bio prisutan na jednom kućnoj žurci početkom 1980-tih na kojoj je ona bila žrtva “grupnog silovanja”. Ona navodi da je “bila svesna” namere Kavanoa i drugih da na kućnim zabavama u tom periodu sipaju “drogu ili alkohol u druga pića i time dovedu devojke u stanje u kojem nisu više sposobne da kažu NE”. Kavano je oštro demantovao najnovije tvrdnje i nazvao ih “smešnim i nestvarnim”. Najnovija otkrića je senatskom odboru za pravosudje predao advokat Džuli Svetnik, Majkl Avenati, koji zastupa i Stormi Danijels, pornografsku zvezdu koja tvrdi da je imala seksualnu vezu sa predsednikom Donaldom Trampom 2006. U svom tvitu, Tramp je nazvao Avenatija “trećerazrednim advokatom koji je dobar u iznošenju lažnih optužbi”. Tokom sutrašnjeg pretresa svedočiće Kavano i prva žena koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje, Kristina Blazi Ford.   

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

MRAČNA PROŠLOST TRAMPOVE UZDANICE Optužuju ga za zlostavljanje i čak tvrde: Pre 30 godina bio je deo GRUPE SILOVATELJA

Izvor: Blic, 27.Sep.2018, 16:50

Kandidat za sudiju američkog Vrhovnog suda Bret Kavano demantovao je u sredu najnovije optužbe za seksualno uznemiravanje koje je protiv njega podnela Džuli Svetnik.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.