Najnovije vesti
Vesti Svet
MRAČNA PROŠLOST TRAMPOVE UZDANICE Optužuju ga za zlostavljanje i čak tvrde: Pre 30 godina bio je deo GRUPE SILOVATELJA

MRAČNA PROŠLOST TRAMPOVE UZDANICE Optužuju ga za zlostavljanje i čak tvrde: Pre 30 godina bio je deo GRUPE SILOVATELJA

Kandidat za sudiju američkog Vrhovnog suda Bret Kavano demantovao je u sredu najnovije optužbe za seksualno uznemiravanje koje je protiv njega podnela Džuli Svetnik.

bret kavano kombo Foto: RAS Srbija / RAS Srbija
bret kavano kombo

- Ne poznajem je i to se nikada nije dogodilo - rekao je Kavano u sopštenju, nakon što je Svetnik iznela nove optužbe.

Foto: Tanjug/AP

Ona je u sredu optužila Kavana da je 80-ih godina bio deo grupe mladića koji su pokušavali da napiju i drogiraju devojke kako bi ih seksualno iskoristili. Tvrdi da je prisustvovala na desetak zabava na području Vašingotona između 1981. i 1983. na kojima je bio i Bret Kavano i jedan od njegovih prijatelja, Mark Džadž, kojeg je već optužila jedna žena.

- Više puta na tim zabavama videla sam Marka i Breta kako se opijaju i ponašaju na potpuno neprihvatljiv način, bili su vrlo agresivni prema tim devojkama, ne prihvatajući da one mogu reći "ne" - kaže ona.

Rekla je da se seća da su mladići čekali u redu ispred soba da na njih dođe red da se "zabave" sa devojkom unutra. Tvrdi i da je i sama bila žrtva kolektivnog silovanja na jednoj zabavi na kojoj je bio Kavano 1982. godine, piše "Jutarnji list".

Ona je treća žena koja je iznela teške optužbe seksualnog karaktera protiv konzervativnog sudije. Predsednik Donald Tramp osudio je te nove optužbe nazivajući iz "lažnima", te se posebno obrušio na advokata Džuli Svetnik, Mičela Avenatija, nazivajući ga "trećerazrednim" advokatom koji samo traži pažnju.

Avenati zastupa i Stormi Danijels, porno glumicu koja je izjavila da joj je Tramp platio 130.000 dolara da ćuti o aferi koju su imali 2006. godine. Advokat Marka Džadža odmah je degirao optužbe na račun svog klijenta.

Foto: RAS Srbija / RAS Srbija

Vođa demokrata u Senatu Čak Šumer pozao je Kavana da se povuče, u svetlu svih optužbi protiv njega i zatražio da se odmah obustavi proces glasanja u Senatu te da se pre toga protiv njega provede istraga FBI-ja.

- Ako naši republikanski kolege budu išli dalje bez istrage, biće to parodija časti Vrhovnog suda i naše zemlje - rekao je Šhumer u saopštenju.

Čelnik senatskog Odbora za pravosuđe Čak Grejsli rekao je da se istražuju poslednje optužbe protiv Kavana, ali da će se saslušanje u četvrtak održati. Profesorka sa Kalifornije Kristin Blejzi Ford pristala je da svedoči pred senatskim panelom u četvrtak ujutro o optužbama da ju je polno zlostavljao Bret Kavano.

Uz Ford i Svetnik, Kavanua je optužila i Debora Ramirez sa kojom je studirao na Jejlu. U nedavnom intervjuu za "Foks Njuz" Kavano je demantujući optužbe tvrdio da je bio nevin tokom celog školovanja i dugo nakon toga.