Nove mere Vlade stupile na snagu: Odlučeno ko sve mora u KARANTIN NA 14 DANA

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2020, 00:57

Nove mere Vlade stupile na snagu: Odlučeno ko sve mora u KARANTIN NA 14 DANA

Za svaki novi slučaj obolelog u takvoj ustanovi izolacija se produžava za novih 14 dana, navodi se u uredbi.

Vlada Srbije odlučila je da u slučaju pojave COVID-19 kod korisnika ili zaposlenih u domskom smeštaju u kome se pruža socijalna zaštita svi zatečeni korisnici i zaposleni ostaju u domu narednih 14 dana, navodi se u Uredbi objavljenoj u Službenom glasniku koja se od danas i primenjuje.

Uredbom o organizovanju rada ustanova socijalne zaštite za smeštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korisnika i organizacija socijalne zaštite za pružanje usluge domskog smeštaja za vreme vanrednog stanja utvrđen je poseban način i organizacija rada ustanova domskog tipa čiji su osnivači Republika Srbija, Vojvodina, jedinice lokalne samouprave, kao i ustanove čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice.

Time je uređeno da se u slučaju pojave zarazne bolesti COVID-19 kod korisnika ili zaposlenog, odnosno radno angažovanog taj oboleli upućuje na lečenje u nadležnu zdravstevnu ustanovu a ostali korisnici i zaposleni ostaju u ustanovi u izolaciji 14 dana.

Direktori ustanova dužni su da zaposlenima i radno angažovanima tokom trajanja izolacije obezbede poštovanje radnog vremena, dnevnog i nedeljnog odmora, u skladu sa zakonom, a dnevni odmor van radnog vremena oni će koristiti u okviru ustanove.

Uredbom su direktori ustanova zaduženi da obezbede da zaposleni i radno angažovani besplatno imaju tri obroka dnevno, smeštaj u ustanovi, kao i da u ustanovi za vreme odmora borave odvojeno od korisnika dok traje izolacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Izolacija za korisnike i zaposlene u domu u slučaju koronavirusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2020

Vlada Srbije odlučila je da u slučaju pojave COVID-19 kod korisnika ili zaposlenih u domskom smeštaju u kome se pruža socijalna zaštita svi zatečeni korisnici i zaposleni ostaju u domu narednih 14 dana, navodi se u Uredbi objavljenoj u Službenom glasniku koja se od danas i primenjuje...Uredbom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.