Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Nov.2020, 15:03

Nove mere Vlade Srbije o suzbijanju koronavirusa

Od utorka 17. novembra, u periodu od 21.00 do 5.00, neće moći da radi ništa osim apoteka, benzinskih pumpi, dostave hrane i dela privrede koja radi u trećoj smeni, odlučila je Vlada Srbije na vanrednoj sednici o suzbijanju koronavirusa.

Kako je posle sednice rekla predsednica Vlade Ana Brnabić, Vlada je poslušala savete medicinskog dela kriznog štaba da se uvedu dodatne restriktivne mere kako bi zaustavili širenje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << korona virusa.

"Mere će se primenjivati od utorka 17. novembra jer smo hteli da damo jedan dan onima koji su najviše pogođeni da se organizuju, mere će trajati 15 dana, do 1. decembra kada će vlada odlučiti da li će ih produžiti ili pooštriti," rekla je Brnabić i naglasila da se zabrana odnosi na kafiće, klubove, prodavnice i tržne centre.

Ona je dodala da je sledeća mera - zabrana kretanja, ali da Vlada nije za to, i da takva mera neće biti doneta ako ne bude neophodno.

"Sad ne razmišljamo o tome, predviđanja su da će ova mera dati rezultate i da će brojevi početi da opadaju", rekla je premijerka.

Ona je objasnila da je o novim merama jutros razgovarala i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.