Novac za izbore iz bužetskih rezervi

Izvor: Beta, 27.Jan.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novac za izbore iz bužetskih rezervi

BEOGRAD, 27. januara 2014. (Beta) - Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Dejan Djurdjević izjavio je u ponedeljak da će iz bužetskih rezervi biti obezbedjena sredstva za vanredne parlamentarne izbore, za koje se još ne zna koliko će koštati jer to zavisi od promenljivih činjenica - broja izbornih lista, glasača i biračkih mesta.

"U ovom trenutku ne možemo da znamo tačnu cenu izbora, jer ona zavisi od varijabilnih činjenica, pre svega od toga koliki će biti ukupan >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << broj birača, a odluku o tome će doneti RIK na osnovu izveštaja Ministarstva pravde i džavne uprave koji vodi birački spisak, jer od boja birača zavisi količina izbornog materijala koji se štampa", rekao je Djurdjević.

Djurdjević je rekao da sredstva u bužetu za izbore nisu planirana jer ovo nije izborna godina tako da će Komisija, kada bude doneta i formalna odluka o raspisivanju izbora, angažovati Službu za finansijsko i materijalno poslovanje Skupštine Srbije da napravi projekciju troškova tih izbora.

Izbori bi, kako je najavljeno, trebalo da budu održani istovremeno kada i izbori u Beogradu, 16. marta, a kao jedan od razloga navedena je i ušteda.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.