Nova desničarska partija preti Nemačkom političkom spektru

Izvor: B92, 21.Jan.2024, 00:27

Nova desničarska partija preti Nemačkom političkom spektru

Nemačka desničarska konzervativna grupa Verteunion (Unija vrednosti) saopštila je danas da je odlučila da osnuje novu političku stranku.

Ovo bi moglo da izazove fragmentaciju ranije stabilnog spektra partija u zemlji, prenosi Rojters.

Članovi grupe dali su predsedniku Hansu-Georgu Masenu, na zatvorenom partijskom sastanku u gradu Erfurtu, velikom većinom, mandat da inicira osnivanje "konzervativno-liberalne" stranke, navodi se u saopštenju grupe.

Masen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bivši zvaničnik za unutrašnju bezbednost, popularan među biračima protiv imigranta. Stranka će brzo biti osnovana kako bi učestvovala na državnim izborima u Tiringiji, Saksoniji i Meklenburg-Zapadnoj Pomeraniji u septembru.

Prvi koraci mogli bi da budu preduzeti već u februaru, tvrde upućeni. S

Stvaranjem novih partija, nemačkoj političkoj sceni preti dalja fragmentacija nakon formiranja Alternative za Nemačku (AfD) pre 11 godina, koja je oduzela glasove tradicionalnim partijama poput SPD (Socijaldemokrata) i CDU ( konzervativci).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.