Izvor: S media, 28.Dec.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova aplikacija: Koliko država oporezuje svaku kupovinu?

Motivisani stanjem u javnim finansijama i slabim odgovorom društva na njega, Mreža za političku odgovornost (MPO) izbacila je aplikaciju "Kontrolor" koja korisnicima obračunava koliko im je država uzela novca na ime poreza i akciza prilikom svake unesene kupovine.

Ovu aplikaciju može da koristi svako ko želi da da bude kontrolor svojih finansija i da zna koliko i za šta država uzima i na šta se na kraju taj novac potroši.

Želimo odgovorno društvo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << svesno načina na koji funkcioniše država koju plaćamo svi. Ovom aplikacijom težimo da na novi način dođemo do onih 70% građana koji su prisutni na društvenim mrežama, a koji verovatno ne razmišljaju o temama koje opterećuju njihov lični budžet”, stoji u saopštenju MPO.

Metodologija obračuna zasnovana je na trenutnim regulativama koje određuju visinu poreza i akciza na najčešće kupovanim kategorijama proizvoda

(S media)

Foto: S media

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.