Nobel za mir predsedniku Kolumbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nobel za mir predsedniku Kolumbije

Dobitnik Nobelove nagrade za mir je kolumbijski predsednik Huan Manuel Santos, saopšteno je danas u Oslu. Kako se navodi, kolumbijski predsednik je nagradu dobio "za odlučna zalaganja da se okonča 50-godišnji gradjanski rat u Kolumbiji", uprkos tome što je na rederendumu odbačen istorijski sporazum vlade i gerilskih pobunjeničkih Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC).

Posle neočekivanog odbacivanja sporazuma potpisanog krajem septembra ove godine Huan Manuel Santos >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << založio se za dijalog s protivnicima tog sporazuma.

Prošle godine Nobel za mir dodeljen je Kvartetu za nacionalni dijalog iz Tunisa, zbog doprinosa prvom i najuspešnijem pokretu Arapskog proleća.

Nobelova nagrada za mir jedina je koja se dodeljuje u Norveškoj, ostale se dodeljuju u Švedskoj.

Nedelja dodele Nobelovih nagrada počela je u ponedeljak. Za ekonomiju će biti dodeljena 10. oktobra, a za književnost u četvrtak, 13. oktobra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ko je Huan Manuel Santos, dobitnik Nobelove nagrade za mir?

Izvor: N1 televizija, 07.Okt.2016

Kolumbijski predsednik Huan Manuel Santos, dobitnik Nobelove nagrade za mir, bogati je preduzetnik koji u svoje političko nasleđe želi da ostavi mirovni sporazum s gerilcima FARC-a...Santos je prošli mesec potpisao istorijski mirovni sporazum sa svojim nekadašnjim neprijateljem, vođom gerilaca...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.