Njemačka policija rastjerala demonstrante kod smještaja za izbjeglice

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2015, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka policija rastjerala demonstrante kod smještaja za izbjeglice

BERLIN - Njemačka policija upotrijebila je biber-sprej da bi rastjerala nekoliko desetina desničarskih demonstranata, koji su blokirali put ka mjestu na kojem treba da bude podignuto sklonište za izbjeglice.

Incident je uslijedio poslije mirnog protesta nekoliko stotina ljudi, zbog plana da se bivša prodavnica tehničke opreme u Hajdenauu upotrijebi kao smještaj za tražioce azila.

Protest je organizovala krajnje desničarska Nacionalna demokratska partija (NDP), >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prenio je AP.

Policija u Berlinu saopštila je ranije da je uhapsila dvojicu muškaraca, od 21 i 25 godina, kao i 41-godišnju ženu, zbog povezanosti s podmetanjem požara u smještaju za izbjeglice u Berlinu u četvrtak.

Svjedok ovog napada rekao je da je grupa ljudi u crnom bacala buktinje na sklonište u predgrađu Berlina, nešto prije ponoći.

Njemačka je prihvatila desetine hiljada izbjeglica koje pristižu u tu zemlju svakog mjeseca, ali su napadi na njih i njihova skloništa sve češći.

Tokom prvih šest mjeseci ove godine, zabilježena su najmanje 173 incidenta koje su krajnji desničari izveli u vezi s izbjeglicama u Njemačkoj, od kojih je osam bilo podmetanje požara.

Njemačka vlada oštro je osudila ove napade, a kancelarka Angela Merkel izjavila je da za njih nema opravdanja.

Očekuje se da samo ove godine u Njemačku dođe oko 800.000 izbeglica, što je više nego što se predviđa za bilo koju drugu zemlju EU.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Nemačka policija rasterala demonstrante kod smeštaja za izbeglice

Izvor: RTS, 22.Avg.2015

Nemačka policija upotrebila je biber-sprej da bi rasterala nekoliko desetina desničarskih demonstranata, koji su blokirali put ka mestu na kojem treba da bude podignuto sklonište za izbeglice. . Incident je usledio posle...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.