Njegoš ostao bez praznika u Crnoj Gori

Izvor: RTS, 30.Okt.2018, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njegoš ostao bez praznika u Crnoj Gori

Skupština Crne Gore nije prihvatila predlog Demokratskog fronta da se u Crnoj Gori uvede novi praznik – Dan Petra II Petrovića Njegoša, koji bi se slavio 13. novembra.
Uoči glasanja u parlamentu, poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević podsetio je da je sličan predlog potekao od Vlade Duška Markovića u novembru 2017. godine, ali je on morao biti povučen zbog pritivljenja Bošnjačke stranke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Ako vi ne osećate ljudsku i državotvornu potrebu da podržite ovaj predlog, onda mislim da ne postoji nijedna tačka u crnogorskom društvu oko koje bismo mogli da se okupimo. I svu priču o multikulturalnoj i multiverskoj Crnoj Gori bacite u Cijevnu, koje više nema", rekao je Knežević.
Poručio je da bi DF, da je tada bio u parlamentu, glasao za predlog premijera Markovića.
"Bošnjaci ne samo da neće da glasaju za ovaj predlog, već hoće promenu državnih simbola u zemlji u kojoj je 75 odsto građana pravoslavaca. A Njegošu se zamera što peva o slobodi i što je hteo malu zemlju da oslobodi od ropstva", naveo je Knežević. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njegoš ostao bez praznika

Izvor: Danas, 30.Okt.2018

Skupština Crne Gore nije prihvatila predlog Demokratskog fronta (DF) da se u Crnoj Gori uvede novi praznik – Dan Petra II Petrovića Njegoša, koji bi se slavio 13. novembra. Članak Njegoš ostao bez praznika se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.