Niz eksplozija tik uz ruske baze, više od 120 mrtvih VIDEO

Izvor: B92, 23.Maj.2016, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niz eksplozija tik uz ruske baze, više od 120 mrtvih VIDEO

Više od 120 ljudi ubijeno je u sedam eksplozija koje su odjeknule na različitim lokacijama u sirijskoj provinciji Latakiji, javlja AFP.

Nekoliko uzastopnih eksplozija je odjeknulo u blizini autobuske stanice u gradu Džabli, pri čemu su 73 čoveka poginula, a više njih je ranjeno. Eksplozije su se čule i u Tartusu i tamo je stradalo 48 ljudi.

Eksplozije su se dogodile u dve ruske vojne baze, od kojih je jedna vazduhoplovna baza Hmejmim, a druga pomorska baza Tartus.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Tri eksplozije čule su se jedna za drugom pored autobuske stanice u gradu Džabli. Ima i poginulih i ranjenih. Najverovatnije su se razneli bombaši samoubice“, rekao je radnik autobuske stanice agenciji RIA Novosti telefonom.

Prema informacijama televizije „Ihabarija“, do tri eksplozije dogodile su se u lučkom gradu Džabli. TV kanal ih opisuje kao terorističke napade, a broj žrtava nije utvrđen.

Društvenim mrežama cirkulišu fotografije dima i nekoliko razorenih vozila.

Eksplozije su se dogodile u još jednom lučkom gradu, Tartusu, u kom se nalazi ruska vojna pomorska baza, izjavili su očevici za RIA Novosti.

Četvrta eksplozija odjeknula je u hitnoj pomoći lokalne bolnice u Džabli.

Džihadistička grupa Ahrar aš-šam al-islamija preuzela je odgovornost za napade u oba grada, ali su ubrzo i militanti Islamske države objavili da su oni odgovorni za napade, javlja „Raša tudej“.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.