Niški maturanti za proslavu dobili majice Šabac 2014

Izvor: Radio 021, 29.Maj.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški maturanti za proslavu dobili majice "Šabac 2014"

Pojedini maturanti niških srednjih škola na maturantsku paradu su morali da dođu u majicama od prošle godine, drugi nisu imali nikakvu opremu, dok su pojedini čak dobili majice na kojima je pisalo "Šabac 2014".

Grad Niš će protiv organizatora preduzeti pravne i zakonske mere. "Grad Niš smatra da je neophodno razjasniti određene nedoumice koje su se pojavile u javnosti u vezi da ovim događajem i da je organizator "Eko-reakcija" bio u obavezi da obezbedi neophodnu plesnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << opremu - majice, kišobrane i pištaljke, kao i časove plesa za niške maturante. Za maturanstku paradu smo dali 399.000 dinara", navode čelnici Niša.

Niški maturanti su nakon parade bili ogorčeni, jer nisu mogli da uživaju u veoma važnom događaju na kraju srednje škole.

"Iako je bilo najavljeno da će ovogodišnja parada maturanata imati znatno manji broj učesnika nego prošle godine, mi maturanti smo se nadali da ćemo ipak svi imati priliku da učestvujemo u ovom, za nas, jedinstvenom događaju. Pripreme za paradu počele su mesec dana pre održavanja samog događaja, ali je sve bilo neizvesno do poslednjeg dana. Nedelju dana pre samog događaja, škole su obaveštene da moraju da smanje broj učesnika, jer neće biti dovoljno kompleta opreme za sve maturante. Neke škole su se sa tim izborile tako što su ograničile broj učesnika po odeljenju. Organizatori su tim potezom doveli u pitanje to da li smo svi mi maturanti isti, i da li treba svi da imamo pravo učešća u našem događaju", navode niški maturanti za "Blic".

Kad su svi maturanti došli na Stadion "Čair", gde je trebalo da se izvrši podela opreme i da se krene sa paradom, dovedeni morali su da biraju ko će tog dana "biti maturant", a ko će sa strane posmatrati čitav događaj. Takođe, veliki broj majica koje su maturanti dobili, bile su sa prošlogodišnje parade. Na majicama je pisalo "Šabac" i "Užice".

Organizatori iz "Eko-reakcija" odbacuju optužbe i tvrde da su u potpunosti ispoštovali ugovor. "Pribavili smo opremu za 700 učesnika u skladu sa novčanim sredstvima koje Grad opredeli za ovakvu manifestaciju, što je obaveza iz 2. člana ugovora. Tek 12. maja smo saznali da na raspolaganju imamo 399.000 dinara, dogovorili smo binu, ozvučenje, fizičko obezbeđenje, snimanje, voditelja programa i saradnike za raspodelu opreme u ukupnom iznosu od 49.000 dinara. Tek na samoj paradi smo videli da je došlo mnogo više maturanata", kaže koordinatorka Maturantske parade Biljana Jovanović.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.