Izvor: N1 televizija, 10.Jan.2018, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški lekari uz Marš na Drinu u novu zgradu Kliničkog centra

U Nišu lekari i osoblje napustili su staru zgradu Urgentnog centra u Nišu, koja je radila od pre Drugog svetskog rata, i preselili se u novi Klinički centar. Kažu da su im osećanja podeljenja, pa je i muzika bila u skladu sa njima - uz pratnju trubača prošli su put do novog radnog mesta.

Izvor: N1

Na amaterskom snimku može se videti kolona koja prolazi kroz kompleks starog Kliničkog centra, uz pratnju trubača. Trubači u najvećoj zdravstvenoj ustanovi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na jugu Srbije nisu česta pojava, a ono što se na snimku ne vidi, jeste da je kolona iz starog došla do zgrade novog KC.

Jutros u osam završena je večernja smena u Urgentnom centru, a zapravo nije završena samo smena.

"Posle sedamdeset i nešto godina, prvi put Urgentni centar stari je stao da radi. Jer Urgentni radi 24 sata dnevno, sedam u nedelji, 365 dana. Znači, posle tolko godina je stao i mi smo jutros u osam prešli u novu zgradu", kaže direktor Urgentnog centra, Miodrag Lazić.

I odlučili da to svečano obeleže. 10. januar za njih je, kažu, datum koji treba da se pamti.

"Bile su to pesme i Marš na Drinu, i Nizamski rastanak i Niška Banja, Kalašnjikov, sve ono što ide za jedan tako svečani trenutak. Muzika nas je ispratila sa nekim tužnim pesmama, a ovde kako smo došli, to su bile veselije pesme. To je bila moja ideja, svi iz zgrade kako smo pošli. Krenuli smo od hirurgije, prošli kroz ceo KC, izašli na zadnji izlaz prema Hitnoj pomoći, svi iz grada ljudi su mahali, slikali...", objašnjava Lazić.

Muzike je bilo samo na putu do nove zgrade. Unutra, nazad na posao. Lekari kažu da ih je prvi dan sačekala gužva. Sada su i zvanično i svečano - preseljeni iz stare zgrade.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Svečano preseljenje u novu zgradu KC Niš

Izvor: N1 televizija, 10.Jan.2018

U Nišu lekari i osoblje napustili su staru zgradu Urgentnog centra u Nišu, koja je radila od pre Drugog svetskog rata, i preselili se u novi Klinički centar. Kažu da su im osećanja podeljenja, pa je i muzika bila u skladu sa njima - uz pratnju trubača prošli su put do novog radnog mesta...Izvor:...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.