Nisam siguran u reči Nestorovića, ali namerno zaražavanje je pogrešan korak

Izvor: B92, 10.Maj.2020, 09:55

"Nisam siguran u reči Nestorovića, ali namerno zaražavanje je pogrešan korak"

Kolektivni imutitet se gradi postepeno, nama jeste cilj da ga izgradimo što pre, ali bi namerno zaražavanje bio pogrešan korak, rekao je imunolog Srđa Janković.

On je napomenuo da nije saglasan sa mišljenjem pulmologa Branimira Nestorovića da bi trebalo da se namerno zarazimo sada kada je jačina virusa navodno slaba.

"Kolektivni imunitet je važan i postepeno se gradi. Nije cilj da ga gradimo što brže. Nisam stigao da pitam profesora Nestorovića šta je mislio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod tim da se svi zarazimo", rekao je Janković za tv Pink.

Janković je napomenuo da niko ne može da bude saglasan sa tim da se ljudski životi dovode u opasnost.

"Iznećemo mišljenja i naći optimalni put ka prevenciji. Da se što pre zarazimo - taj koncept je problematičan i bio bi pogrešan korak", pojasnio je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.