Niš: Umesto obroka- ponovo obećanja

Izvor: B92, 02.Maj.2014, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Umesto obroka- ponovo obećanja

Niš -- Najsiromašniji u Nišu već 8 meseci ne dobijaju tople obroke, jer je Narodna kuhinja prestala sa radom prošlog leta.

Obećanja da će početi da radi početkom godine i sredinom aprila nisu se ostvarila.

Iako u gradskom budžetu ima para za Narodnu kuhinju, ona i dalje ne radi, zbog spore administracije i tenderskih procedura koje moraju da se ispoštuju, kaže zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

Ipak, očekuje da će od 1. juna obroci za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najsiromašnije početi da se pripremaju u jednom privatnom restoranu koji ispunjava uslove.

Prema izmenjenoj opštinskoj odluci, pravo na topli obrok od 1. aprila imaju samo radno nesposobni pojedinci.

Njihov broj trenutno iznosi blizu 2.400 korisnika.

Kako bi premostili period do početka rada Narodne kuhinje, u maju će najugroženiji dobiti pakete hrane. U gradskom budžetu su za 2014. izdvojena 72 miliona dinara za Narodnu kuhinju, a od Crvenog krsta Srbije Niš je dobio namirnice u vrednosti od 15 miliona dinara.

Više o tome, a i šta su za B92 rekli gradski zvaničnici, pogledajte u našem prilogu:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gladni u Nišu umesto obroka- dobili prazna obećanja

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Maj.2014, 01:09

Najsiromašniji u Nišu već 8 meseci ne dobijaju tople obroke, jer je Narodna kuhinja prestala sa radom prošlog leta.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.