Niš: Uhapšen bivši sudija

Izvor: B92, 07.Feb.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Uhapšen bivši sudija

Niš -- U nastavku akcije na suzbijanju korupcije uhapšeni su bivši sudija Prekršajnog suda u Nišu N. D. i bivši referent za izvršenje Prekršajnog suda u Nišu N.D.

Policijski službenici Policijske uprave u Nišu, u saradnji sa Viššim javnim tužžilašštvom u Nišu, u nastavku akcije na suzbijanju korupcije uhapsili su bivšeg sudiju Prekršajnog suda u Nišu N. D. (1952) iz Svrljiga i bivšeg referenta za izvršenje Prekršajnog suda u Nišu N.D. (1948) iz Svrljiga, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je danas.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela kršenje zakona od strane sudije, javnog tužioca i zamenika, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičeni su od početka 2010. do sredine 2013. godine, svako u okviru svojih ovlašćenja, određene novčane kazne i troškove postupka naplaćivali od kažnjenih lica, a novac dobijen na ovaj način, umesto da uplate na račun suda, prisvajali su za sebe.

Osumnjičena N. D.(1952) je nakon toga u ovim predmetima donosila rešenja o nastupanju apsolutne zastarelosti.

Na ovaj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.300.000 dinara, a na štetu budžeta Republike Srbije, naveden je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš: Bivši sudija uhapšen zbog korupcije

Izvor: Mondo, 07.Feb.2014

Službenici Policijske uprave u Nišu, u saradnji sa Visim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su bivšeg sudiju..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.