Petak, 07.02.2014.

13:12

Niš: Uhapšen bivši sudija

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije uhapšeni su bivši sudija Prekršajnog suda u Nišu N. D. i bivši referent za izvršenje Prekršajnog suda u Nišu N.D.

Izvor: Tanjug

Default images

Policijski službenici Policijske uprave u Nišu, u saradnji sa Viššim javnim tužžilašštvom u Nišu, u nastavku akcije na suzbijanju korupcije uhapsili su bivšeg sudiju Prekršajnog suda u Nišu N. D. (1952) iz Svrljiga i bivšeg referenta za izvršenje Prekršajnog suda u Nišu N.D. (1948) iz Svrljiga, saopšteno je danas.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela kršenje zakona od strane sudije, javnog tužioca i zamenika, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičeni su od početka 2010. do sredine 2013. godine, svako u okviru svojih ovlašćenja, određene novčane kazne i troškove postupka naplaćivali od kažnjenih lica, a novac dobijen na ovaj način, umesto da uplate na račun suda, prisvajali su za sebe.

Osumnjičena N. D.(1952) je nakon toga u ovim predmetima donosila rešenja o nastupanju apsolutne zastarelosti.

Na ovaj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.300.000 dinara, a na štetu budžeta Republike Srbije, naveden je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: