Niš: Jedna trudnica veoma kritično, druga srednje kritično

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 09:11

Niš: Jedna trudnica veoma kritično, druga srednje kritično

Niš -- U Niškom kliničkom centru, prema jučerašnjim podacima, 16 pacijenata je na respiratoru, među njima i dve trudnice.

Novo žarište u ustanovama socijalne zaštite je privatni dom za stare u Gadžiom Hanu, a 16 korisnika doma je hospitalizovano u bolnici u Nišu.

Šef Trijažnog centra Kliničkog centra Niš dr Nikola Milenković rekao je za RTS da su dve trudnice koje su na respiratorima u teškom opštem stanju.

"Pod stalnim su nadzorom naših >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lekara, anesteziologa i uz konsultacije sa ginekolozima nadamo se najboljem ishodu", kaže Milenković.

Prof. dr. Branislav Tiodorović, koji je i član vladinog Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, rekao je ranije za TV Prvu da je jedna trudnica u izuzetnio kroitičnom stanju, dok je druga u srednje kritičnom stanju dok je treća stabilno. On je rekao i da je već upozoravao da bi trudnice trebalo posebno čuvati, odnosno da ih okolina čuva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Kliničkom centru Niš 16 pacijenata na respiratoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2020

U Niškom kliničkom centru, prema jučerašnjim podacima, 16 pacijenata je na respiratoru, među njima i dve trudnice...Novo žarište u ustanovama socijalne zaštite je privatni dom za stare u Gadžiom Hanu, a 16 korisnika doma je hospitalizovano u bolnici u Nišu. Šef Trijažnog centra Kliničkog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.