U Kliničkom centru Niš 16 pacijenata na respiratoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2020, 09:12

U Kliničkom centru Niš 16 pacijenata na respiratoru

U Niškom kliničkom centru, prema jučerašnjim podacima, 16 pacijenata je na respiratoru, među njima i dve trudnice.

Novo žarište u ustanovama socijalne zaštite je privatni dom za stare u Gadžiom Hanu, a 16 korisnika doma je hospitalizovano u bolnici u Nišu. Šef Trijažnog centra Kliničkog centra Niš dr Nikola Milenković rekao je za RTS da su dve trudnice koje su na respiratorima u teškom opštem stanju.

"Pod stalnim su nadzorom naših lekara, anesteziologa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i uz konsultacije sa ginekolozima nadamo se najboljem ishodu", kaže Milenković.

Ukazao je da su tokom vikenda primili 16 korisnika staračkog doma u Gadžinom Hanu, čiji je pi-si-ar nalaz bio pozitivan i da su svi oni sa lakšom kliničkom slikom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dve trudnice na repiratorima u Nišu, novo žarište privatni dom za stare u Gadžinom Hanu

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Jul.2020

Čak šest pacijenata je tokom jučerašnjeg dana, od ukupno 11, preminulo u niškom kliničkom centru. U toj zdravstvenoj ustanovi prema jučerašnjim podacima 16 pacijenata je na repiratoru, među njima i dve trudnice...Novo žarište u ustanovama socijalne zaštite je i privatni dom za stare u Gadžinom...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.