Nikoli Duperu nagrada za najbolji literarni rad

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2015, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikoli Duperu nagrada za najbolji literarni rad

TREBINJE - Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović uručio je danas u Trebinju maturantu Gimnazije "Jovan Dučić" Nikoli Duperu nagradu od 500 KM za najbolji literarni rad na konkursu "Srbiji za rođendan".

Duper je na literarnom konkursu, povodom Dana državnosti Srbije, osvojio prvo mjesto u konkurenciji učenika iz Srbije i Republike Srpske.

"Već godinu dana pokušavam da pišem patriotsku poeziju. Ako je ova nagrada priznanje da sam patriota, ja sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << veoma srećan", rekao je Duper i dodao da je tema rada srpstvo, pravoslavlje i svetosavlje.

On kaže da je "riječ o jednoj srpskoj državi kao trajnoj tvorevini koja odolijeva svim potresima iznutra i spolja, jer je od temelja od kostiju sagrađena".

"Ovo mi je prva nagrada, a na konkurs sam se prijavio na nagovor profesorice Veselinke Kulaš", rekao je maturant Gimnazije.

 Kulaševa, profesor srpskog jezika i književnosti, rekla je da je srećna i ponosna zbog uspjeha skromnih i vrijednih trebinjskih gimnazijalaca.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.