Niko ne želi da kupi AVION JEZIVOG IMENA NA KOME SU SE DEŠAVALE SCENE STRAVE I UŽASA, evo kakva će biti sudbina letelice ozloglašenog pedofila

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2024, 17:26

Niko ne želi da kupi AVION JEZIVOG IMENA NA KOME SU SE DEŠAVALE SCENE STRAVE I UŽASA, evo kakva će biti sudbina letelice ozloglašenog pedofila

Niko ne želi da kupi avion "Lolita ekspres".

Privatni avion koji je milioner pedofil Džefri Epstin koristio da prebacuje svoje poznate saradnike na ostrvo gde su zlostavljana deca biće uništen.

Mlaznjak je navodno dobio naziv "Lolita ekspres" od strane lokalnog stanovništva na Devičanskim ostrvima, zato što je često sletao u Litl Sent Džejms i dovozio devojčice.

"Lolita" je roman rusko-američkog pisca Vladimira Nabokova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz 1955. godine. Glavni lik je francuski profesor književnosti koji opisuje svoju opsesiju 12-ogodišnjom devojčicom Dolores Hejz, koju kidnapuje i seksualno zlostavlja nakon što joj je postao očuh. Privatno, on je zove "Lolita", španski nadimak za Dolores.

Ozloglašeno Boing 727 – poznatiji kao "Lolita Ekspres" – nije leteo od 2016. godine i svake godine košta hiljade dolara zbog skladištenja na pisti u američkoj državi Džordžija.

Kompanija World Aviation Services sa sedištem u Floridi platila je neotkrivenu sumu za decenijama star mlaznjak u martu 2020. u nadi da će ostvariti profit ili iskoristiti delove za sličan avion u svojoj floti.

Ali nakon što je otkrivena centralna uloga aviona u Epstinovoj imperiji pedofilije i podvođenja, šokirani šef kompanije je napustio svaku nadu da će pronaći kupca i umesto toga će ga kanibalizovati zbog delova.

- Kada sam kupio avion, nisam znao ko je leteo na njemu niti za šta je korišćen - rekao je biznismen za Dejli Mejl.

- Moj posao je avijacija - ne ova Epstinova glupost. Naravno, nisam bio srećan.

Od decembra, bilo je samo 35 Boinga 727 u službi širom sveta, prvenstveno kao teretni, čarter mlaznjaci ili vojni avioni u zemljama poput Kolumbije, Meksika i Burkine Faso.

Nekoliko njih je pretvoreno u kuće ili u hotele, a napušteni modeli se prodaju na aukcijama za samo 2.000 dolara.

Ali za četiri godine nije bilo nijedne ponude za Epstinov avion koji je nekada prevozio Bila Klintona, britanskog princa Endrua i glumca Kevina Spejsija, prema evidenciji letova.

- Obnova će koštati mnogo novca. Uvek ima ludih ljudi, ali ja jednostavno ne vidim tu opciju - dodao je sadašnji vlasnik, tražeći da ostane anoniman iz straha od osvete.

- To je redak avion. Danas ih nema previše koji lete širom sveta. Tamo ima mnogo stvari koje više ne možete pronaći na tržištu - avionika, stajni trap, prozori, zakrilci. Mogu da vratim svoj novac, nisam toliko zabrinut zbog toga - kazao je on.

Američki tužioci kažu da je Epstinov mlaznjak korišćen za prevoz mladih žrtava trgovine ljudima između njegovih nekretnina u NJujorku, Novom Meksiku, Parizu, Američkim Devičanskim ostrvima i Palm Biču.

U evidenciji savezne avijacije još uvek se navodi da je njen vlasnik kompanija JEGE Inc. sa sedištem u Delaveru, koja se u nekoliko tužbi navodi kao kompanija povezana sa 66-godišnjim finansijerom, koji se obesio u avgustu 2019. dok je čekao suđenje.

Avion sa pozivnim znakom N908JE poleteo je na poslednji let 11. jula 2016. godine sa međunarodnog aerodroma Palm Bič u 11:39 ujutro i sletevši na aerodrom Brunsvik Golden Ajls u Džordžiji 51 minut kasnije.

Od tada je parkiran u blizini hangara za održavanje u vlasništvu Stembou Avijejšn, nezavisne firme za održavanje mlaznjaka koja naplaćuje oko 1.000 dolara mesečno za skladištenje.

Neregistrovan je od 2019, što znači da ne može legalno leteti. Naravno, nemogućnost letenja pojačava i činjenica da su tri Prat end Vitni motora skinuta i prodata nakon što je avion uskladišten u Džordžiji.

Nameštaj u avionu je od pliša, a postoje i tepisi, ćebad i jastuci, koje je sada prekrila buđ.

U avionu se nalazi i veliki crveni kauč, zidovi prekriveni ogledalima, a britanski Dejli Mejl piše da su u kupatilu zatekli i flašu losiona za bebe.

Epstinova žrtva Virdžinija Dufre podnela je tužbe protiv pedofila i njegove saradnice Žizlejn Maksvel, tvrdeći da je regrutovana kao 15-ogodišnja "intimna robinja" i primorana da "zabavlja" niz poznatih osoba u avionu.

Prošle godine je sklopila nagodbu sa princom Endrjuom i Alanom Deršovicom, priznajući prošle godine da je možda "pogrešila" kada je optužila potonjeg profesora prava sa Harvarda.

Ali mnogi istaknutiji Epštajnovi prijatelji su sada razotkriveni nakon što su ranije zapečaćeni dokumenti objavljeni u sredu.

Ta tužba je rešena 2017. godine, ali savezni sudija države Njujork Loreta Preska presudila je prošlog meseca da dokumenti konačno moraju biti objavljeni u januaru.

Proces je bačen u haos u sredu kada je "Džejn Dou 107", žena koja tvrdi da će biti u opasnosti u svojoj "kulturno konzervativnoj zemlji ako bude razotkrivena", dobila 30 dana da uloži žalbu na odluku.

Izvor: Srbija Danas/BizPortal

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.