Niko ne može da pati kao Rusi

Izvor: B92, 28.Jun.2022, 23:56

"Niko ne može da pati kao Rusi"

Danas je britanski ministar odbrane Ben Volas govorio na konferenciji koju je organizovao bezbednosno-odbrambeni istraživački centar Roial United Services.

Tokom svog obraćanja, ministar je rekao da je važno povećati ulaganja u vojsku ako Britanija želi "bilo kakvu realnu šansu" da se suoči sa pretnjama, "ne samo od Rusije, već i od Kine i drugih zemalja".

"Moramo uvek biti spremni da se borimo jer postaje sve jasnije da Vladimira Putina ne može odvratiti pretnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaznom ili troškovi nametnuti njegovom narodu", rekao je Volas.

"Ruski ministar odbrane Šojgu mi je rekao kada sam bio u Moskvi ranije ove godine da 'niko ne može da pati kao Rusi'. Čini se da postoji neki perverzni ponos u toj patnji, i verujem da je to ono što razlikuje nas i naše saveznike od Putinov režim – mi služimo narodu i pokušavamo da ga zaštitimo i sprečimo patnju, a oni iskorišćavaju patnju nevinih ljudi da bi ostvarili svoje imperijalističke ambicije", rekao je Volas.

Volas je ponovio da će morati da uloži mnogo novca u britansku vojsku.

Na kraju krajeva, "postoji veoma realna pretnja da bi Putin mogao da napadne Evropu, van granica Ukrajine", rekao je Volas.

Velika Britanija mora da nastavi da povećava ulaganja u odbranu kako bi se izborila sa pretnjama, ne samo iz Rusije, već i iz Kine i drugih zemalja, rekao je britanski ministar.

"Uvek sam govorio kako se pretnja menja, tako mora i finansiranje", poručio je Volas na konferenciji, koju je organizovao istraživački centar za odbranu i bezbednost, prenosi agencija Rojters. Kako je rekao britanski ministar odbrane, Rusija nije jedini problem, tu je i "samopouzdana Kina, spremna da izazove sistem zasnovan na pravilima i demokratiji", pa iranske nuklearne ambicije koje do danas još nisu rešene. "Pretnja raste i investicije u odbranu treba da nastave da rastu", poručio je Volas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.