Niko iz LSV nije kandidat za direktora Karlovačke gimnazije

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko iz LSV nije kandidat za direktora Karlovačke gimnazije

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da ni jedan funkcioner te stranke nije kandidat za direktora Karlovačke gimnazije, ističući da ta škola ne sme da bude predmet partijskog kadrovanja.

LSV zahteva da Karlovačku gimnaziju vodi osoba koja će po svojim stručnim i moralnim kvalitetima to raditi na najbolji način, navodi se u saopštenju i dodaje da ta najstarija gimnazija u Srbiji, sa zavidnim ugledom koji je sačuvala do danas, ne može da bude predmet >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << partijskog kadrovanja.

"Nedopustiva je i pomisao da će bilo čiji partijski kadar dobiti našu podršku", naglašava LSV.

U saopštenju se navodi da "partokratija, nažalost izraženo prisutna u Srbiji, dovodi do različitih komentara i medijskih spekulacija na tu temu" i dodaje da LSV neće odstupiti od svog principa da kadruje struka a ne politika.

"Nijedan funkcioner ili funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu kandidati za direktora Karlovačke gimnazije", stoji u saopštenju LSV.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje naložio je Školskom odboru da razreši direktorku Karlovačke gimnazije Slavicu Šokicu zbog kršenja zakonskih normi u "slučaju" isključenja jedne učenice iz te škole.

Povodom nedavnog događaja u toj srednjoškolskoj ustanovi u Sremskim Karlovcima, kada je učenica prvog razreda H. F. isključena iz škole zbog fotografija (fotomontaže) direktorke i profesora sa uvredljivim porukama, koje je postavila na internet, Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Mihalj Njilaš je izjavio da je u tom slučaju bilo "velikih propusta" i da je direktorka prekršila zakonske propise.

U medijima su proteklih dana prenete tvrdnje da bi na mesto direktora Karlovačke gimnazije mogao da dođe funkcioner LSV-a Aleksandar Jovanović, koji je sad na funkciji zamenika pokrajinskog sekretara za obrazovanje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

LSV: Nijedan funkcioner Lige nije kandidat za direktora Karlovačke

Izvor: Radio 021, 07.Mar.2015

Nijedan funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine nije kandidat za direktora Karlovačke gimnazije, saopštila je ta stranka...U LSV navode da najstarija gimnazija u Srbiji, sa zavidnim ugledom koji je sačuvala do danas, ne može da bude predmet partijskog kadrovanja..."Nedopustiva je i pomisao da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.