Nije u celoj Srbiji pakleno vruće: Evo gde je najtoplije, a gde najhladnije

Izvor: B92, 12.Avg.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije u celoj Srbiji pakleno vruće: Evo gde je najtoplije, a gde "najhladnije"

U Srbiji je danas na snazi narandžasti meteo-alarm, zbog veoma visokih temperatura, a već u podne u Beogradu je izmereno 35 stepeni.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), 35 stepeni je u podne izmereno i u Valjevu i Ćupriji.

Za stepen niža temperatura izmerena je u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi i Sremskoj Mitrovici, kao i u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu i Vranju.

Visoke temperature na polovini ovog dana su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u Nišu, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Negotinu, Loznici, Somboru, na Paliću, gde je izmereno 33 stepena u 12 sati.

Živa u termometru na Zlatiboru popela se do 30. podeljka.

Temperatura ispod 30 stepeni u podne je izmerena u Sjenici - 28, na Crnom vrhu - 26 i na Kopaoniku - 23 stepena.

Narandžasti meteo-alarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Stoga se savetuje da treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

Prema prognozi, naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature očekuje se u utorak krajem dana i u toku noći, a prvo će zahvatiti severne i zapadne, a u sredu tokom dana i ostale delove Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.