Nije u celoj Srbiji pakleno vruće: Evo gde je najtoplije, a gde "najhladnije"

U Srbiji je danas na snazi narandžasti meteo-alarm, zbog veoma visokih temperatura, a već u podne u Beogradu je izmereno 35 stepeni.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2019.

13:41

Nije u celoj Srbiji pakleno vruće: Evo gde je najtoplije, a gde
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), 35 stepeni je u podne izmereno i u Valjevu i Ćupriji.

Za stepen niža temperatura izmerena je u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi i Sremskoj Mitrovici, kao i u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu i Vranju.

Visoke temperature na polovini ovog dana su i u Nišu, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Negotinu, Loznici, Somboru, na Paliću, gde je izmereno 33 stepena u 12 sati.

Živa u termometru na Zlatiboru popela se do 30. podeljka.

Temperatura ispod 30 stepeni u podne je izmerena u Sjenici - 28, na Crnom vrhu - 26 i na Kopaoniku - 23 stepena.

Narandžasti meteo-alarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Stoga se savetuje da treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

Prema prognozi, naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature očekuje se u utorak krajem dana i u toku noći, a prvo će zahvatiti severne i zapadne, a u sredu tokom dana i ostale delove Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: