Istraživanje: Nezaposlenost najveći problem Srbije

Izvor: Blic, 22.Maj.2012, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Nezaposlenost najveći problem Srbije

Više od polovine građana Srbije, 56 odsto, smatra da je nezaposlenost najveći problem sa kojim se zemlja suočava, dok 43 odsto misli da će naredna vlada pokušati da reši nagomilane probleme, ali da u tome neće daleko odmaći, prenela je danas televizija B92.

Istraživanje B92 i "Ipsos stratedžik marketinga", koje je obuhvatilo 1.007 ispitanika, pokazalo je da sedam odsto građana smatra da je korupcija najveći problem sa kojim se Srbija suočava, šest odsto da su to plate >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i životni standard, a dva odsto da je to siromaštvo.

Da je problem razvoja poljoprivrede i sela gorući problem Srbije smatra dva odsto ispitanih, isto toliko da je pitanje Kosova i Metohije najvažnije, dok po jedan odsto ispitanih kao glavne probleme vidi obrazovanje, zdravstvo i međuljudske odnose.

Na pitanje da li će nova vlada rešiti probleme, 43 odsto je reklo da će pokušati, ali neće daleko odmaći u tome, 26 odsto da probleme neće rešiti u potpunosti, šest odsto da može da ih reši, a 16 odsto ispitanih da neće ni početi sa njihovim rešavanjem.

Istraživanje je pokazalo da 18 odsto ispitanih smatra da naredna vlada može da reši probleme u poljoprivredi, četiri odsto u korupciji, a da nova vlada može stati na put malim platama smatra sedam odsto ispitanih.

Anketirani građani, kako je pokazalo istraživanje, ne vide mogućnost da naredna Vlada Srbije reši probleme Kosova i Metohije, nerazvijene privrede i ekonomskog razvoja.

Povezane vesti: Bez Juge svi smo gubitnici

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nezaposlenost - prvi posao vlade

Izvor: B92, 22.Maj.2012

Beograd -- Nema dileme šta mora biti prioritet nove izvršne vlasti, to je nezaposlenost, navodi 56% od 1007 ispitanika u istraživanju B92 i Ipsos stratedžik marketinga...Svi drugi problemi daleko su niže na lestvici prioriteta. Statistika pokazuje da u Srbiji ima 700.000 nezaposlenih...Posle plata,...

Nastavak na B92...

Nezaposlenost najveći problem Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2012, 02:57

BEOGRAD -..Više od polovine građana Srbije, 56 odsto, smatra da je nezaposlenost najveći problem sa kojim se zemlja suočava, dok 43 odsto misli da će naredna vlada pokušati da reši nagomilane probleme, ali da u tome neće daleko odmaći, prenela je televizija B92...Istraživanje B92 i "Ipsos stratedžik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

UNDP: Građani Kosova nezadovoljni

Izvor: B92, 23.Maj.2012

Priština -- UNDP saopštio da rezultati ispitivanja javnog mnjenja na Kosovu pokazuju opšti pad zadovoljstva građana radom ključnih institucija na Kosovu...Ispitivanje javnog mnjenja pokazalo je da je političkim pravcem kojim se kreće Kosovo nezadovoljno oko 72 odsto ispitanika u odnosu na 59 odsto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.