UNDP: Građani Kosova nezadovoljni

Izvor: B92, 23.Maj.2012, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNDP: Građani Kosova nezadovoljni

Priština -- UNDP saopštio da rezultati ispitivanja javnog mnjenja na Kosovu pokazuju opšti pad zadovoljstva građana radom ključnih institucija na Kosovu.

Ispitivanje javnog mnjenja pokazalo je da je političkim pravcem kojim se kreće Kosovo nezadovoljno oko 72 odsto ispitanika u odnosu na 59 odsto nezadovoljnih iz novembra prošle godine.

Nezadovoljstvo javnosti ekonomskim pravcem Kosova je veće i iznosi 79 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procenata, a 80,5 odsto ispitanika smatra kosovsku vladu odgovornom za trenutnu ekonomsku situaciju u pokrajini.

Nezaposlenost i korupcija su najveći problemi po oceni ispitanika, a severni deo Kosova je i dalje jedna od glavnih tema rasprave u političkom životu Kosova, precizira se u izveštaju Programa ujedinjenih nacija za razvoj

Rezultati istraživanja pokazuju da je većina gradjana (62 odsto) izjavila da se prema severnom delu Mitrovice treba ponašati isto kao i prema drugim delovima Kosova, a njih sledi 40 odsto onih koji podržavaju puno sprovodjenje kosovskog Ustava Ahtisarijevog plana za severnu Mitrovicu.

Izveštaj UNDP zasnovan je na anketi "Puls javnosti" koja je sprovedena na uzorku od 1.280 ispitanika medju kojima je bilo 230 Srba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.