Nezapamćene slike iz Belorusije: Policija pucala na građane VIDEO

Izvor: B92, 12.Avg.2020, 22:01

Nezapamćene slike iz Belorusije: Policija pucala na građane VIDEO

Beloruske specijalne snage su iz pušaka sačmara pucale na ljude u Minsku koji su sa balkona govorili demonstrantima gde da se sakriju.

"Pored metro stanice ''Gruševka'' iz policijskih automobila je izletela specijalna policija. Demonstranti su počeli da beže. Sa balkona okolnih zgrada ljudi su vikali gde da se sakriju, a kao odgovor na to, na ''koordinatore'' su nekoliko puta pucali“, naveo je dopisnik ruske agencije.

Belorusko udruženje novinara je saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su uhapšena dva poljska novinara.

Mediji javljaju i da je u centru grada saobraćajca udarilo vozilo, ali da je on ostao živ. U toku je istraga. Nejasno je da li ovaj incident ima veze sa protestima.

I u Gomelju se večeras okupilo stotinak ljudi. Vozači automobila im sviraju, dajući time podršku. Neke devojke nose hrizanteme. Međutim, nije primetno prisustvo pripadnika policije.

Protesti su počeli 9. avgusta, odmah nakon objavljivanja preliminarnih rezultata predsedničkih izbora na kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko. Od tada, svako veče se u većim gradovima Belorusije okupljaju pristalice opozicije, dok ih policija rasteruje, koristeći suzavaca, gumene metke i šok bombe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.