Nezadovoljni radnici Fabrike vagona krenuli u Beograd na sastanak sa Mirovićem

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezadovoljni radnici Fabrike vagona krenuli u Beograd na sastanak sa Mirovićem

Delegacija nezadovoljnih radnika fabrike vagona, koji su jutros blokirali prugu kod Starog groblja u Kraljevu, otputovala je pre podne za Beograd na sastanak sa ministar privrede u tehničkoj vladi Igorom Mirovićem.

Radnici su se jutros okupili ispred kruga fabrike, kako bi dobili dalje instrukcije oko nastavka protesta na ulicama Kraljeva koji traju već nedelju dana, a zatim se uputuli na blokadu pruge, što je novina u njihovim dosadašnjim protestima.,

Pre toga delegacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se sastala sa gradonačelnikom Kraljeva Draganom Jovanovićem, koji im je obezbedio vozilo i zakazo sastanak sa ministrom.

Otkazano pet vozova

Železnice Srbije su zbog ove blokade pruge u prethodna tri sata otkazale pet putničkih i teretnih vozova. Pruga je oko sedam sati blokirana na putnom prelazu i u prekidu je železnički saobraćaj na relacijama Kraljevo-Čačak i Kraljevo-Zvečan-Kosovska Mitrovica Sever.

Predsednik Štrajkačkog odbora radnika kraljevačke Fabrike vagona Nenad Terzić rekao je da će pruga da bude blokirana po ceo dan, ali da ne isključuje mogućnost blokade i drumske raskrsnice u Kraljevu, koja takođe vodi prema Raškoj i Čačku.

- Nakon ostavke kompletnog menadžmenta Fabrike vagona, Štrajkački odbor predložio je da zastupnica kapitala Marija Savković preuzme vođenje fabrike do stabilizacije situacije, a istovremeno ćemo zahtevati da se preispita dosadašnje poslovanje. Ona će danas imati sastanak u Agenciji za privatizaciju, posle ćega ćemo znati na čemu smo - rekao je Terzić.

Kompletan menadžment Fabrike vagona, na čelu sa direktorom Zoranom Bogdanovićem, u subotu je podneo ostavku.

Štrajkači zahtevaju isplatu između 18 i 20 zarada, overu zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža za poslednje tri godine. Radnici su u štrajku poslednjih osam meseci, a za to vreme nisu dobili ni dinara. Inače, blokade saobraćajnica u Kraljevu počele su pre nedelju dana.

Kako su predstavnicima srpskih železnica u Kraljevu rekli radnici tih fabrika, oni će na putnom prelazu ostati do daljnjeg.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radnicima Fabrike vagona dva minimalca, a drugo posle izbora

Izvor: Blic, 10.Feb.2014

Zaposlenima Fabrike vagona Kraljevo (FVK) koji protestuju, biće isplaćene minimalne zarade u februaru i martu, rekao je agenciji Beta predsednik štrajkačkog odbora Nenad Terzić. Delegacija nezadovoljnih radnika koji su jutros blokirali prugu kod Starog groblja u Kraljevu, otputovala je pre podne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.