Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2016, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevrijeme potopilo Dubrovnik, potonula barka (FOTO)

Dubrovnik je po podne zahvatilo jako nevrijeme, a velike količine padavina izazvale su smetnje u kopnenom i pomorskom saobraćaju.

Iako još nema podataka Državnog hidrometeorološkog zavoda, prema nezvaničnim informacijama tokom dana je na dubrovačkom područu palo oko 60 litara kiše po metru kvadratnom, najvećim dijelom tokom jakog pljuska u nekoliko popodnevnih sati, javlja Hina.

Vatrogasna služba je tokom dana imala dvije intervencije zbog poplava, a veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << problemi bili su i na moru.

Kako su potvrdili iz Lučke kapetanije, zbog jakog vjetra koji je duvao između 35 i 40 čvorova, nautičari na jednom katamaranu potražili su sklonište u gradskoj luci.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova došlo je do zapetljavanja užadi i sudaranja sa vezanim barkama, pri čemu je jedna i potopljena.

Nije bilo žrtava, niti povrijeđenih, i sve se završilo sa materijalnom štetom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.