Jako nevreme u Dubrovniku

Izvor: RTS, 07.Okt.2016, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jako nevreme u Dubrovniku

Dubrovnik je po podne zahvatilo jako nevreme, a velike količine padavina izazvale su smetnje u kopnenom i pomorskom saobraćaju. Nije bilo žrtava, niti povređenih, i sve se završilo sa materijalnom štetom.
Iako još nema podataka Državnog hidrometeorološkog zavoda, prema nezvaničnim informacijama tokom dana je na dubrovačkom područu palo oko 60 litara kiše po metru kvadratnom, najvećim delom tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jakog pljuska u nekoliko popodnevnih sati, javlja Hina.

Vatrogasna služba je tokom dana imala dve intervencije zbog poplava, a veliki problemi bili su i na moru.
Kako su potvrdili iz Lučke kapetanije, zbog jakog vetra koji je duvao između 35 i 40 čvorova, nautičari na jednom katamaranu potražili su sklonište u gradskoj luci.
Zbog nepovoljnih vremenskih uslova došlo je do zapetljavanja užadi i sudaranja sa vezanim barkama, pri čemu je jedna i potopljena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevrijeme potopilo Dubrovnik, potonula barka (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2016

Dubrovnik je po podne zahvatilo jako nevrijeme, a velike količine padavina izazvale su smetnje u kopnenom i pomorskom saobraćaju...Iako još nema podataka Državnog hidrometeorološkog zavoda, prema nezvaničnim informacijama tokom dana je na dubrovačkom područu palo oko 60 litara kiše po metru...

Nastavak na Nezavisne Novine...

OLUJA POTOPILA DUBROVNIK: Bujica nosila sve pred sobom (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 08.Okt.2016, 09:21

Dubrovnik je juče po podne zahvatilo jako nevreme, a velike količine padavina izazvale su smetnje u kopnenom i pomorskom saobraćaju...Iako još nema podataka Državnog hidrometeorološkog zavoda, prema nezvaničnim informacijama tokom dana je na dubrovačkom području palo oko 60 litara kiše po metru...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.