Nevreme zahvatilo veći deo Srbije, u Ivanjici grad veličine oraha

Izvor: B92, 05.Jul.2022, 18:23

Nevreme zahvatilo veći deo Srbije, u Ivanjici grad veličine oraha

Jako nevreme praćeno kišom i gradom zahvatilo je oko 15.00 časova područje mesne zajednice Katići kod Ivanjice.

Prema rečima očevidaca, grad je padao oko pola sata i u jednom momentu bio je veličine oraha, preneo je sajt "Večernjih novosti".

Nevreme je zahvatilo veći deo Srbije, a gromovi su u poslepodnevnim časovima udarali u Kruševcu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Kraljevu, Subotici...

Jaka kiša, povremeno sa gradom veličine graška, pogodila je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas Kruševac. Oluju, koja je punim intezitetom trajala duže od 30 minuta, pratili su udari jakog vetra od 54 kilometra na sat, javlja RTS.

Za pola sata temperatura je pala sa 35 na 20 stepeni, a za isto vreme palo je 13 litara kiše po kvadratnom metru.

Olujni oblaci došli su sa zapada, iz pravca Trstenika, gde je za pola sata palo dva puta više kiše nego u Kruševcu - 25 litara po kvadratu, praćene grmljavinom, sitnim gradom i vetrom.

Dejstvovala je protivgradna odbrana iz radarskog centra Basara.

Olujni vetar i jaka kiša, praćena gradom, zahvatili su danas posle podne i Smederevo, Ivanjicu i Novu Varoš.

Prema prognozi RHMZ-a, kratkotrajne vremenske nepogode praćene jakim pljuskovima sa velikom količinom padavina, gradom, jakim i olujnim vetrom, moguće su na severu, zapadu i jugozapadu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RTS: Nevreme zahvatilo područja Ivanjice, Kruševca, Smedereva...

Izvor: Beta, 05.Jul.2022

Nevreme je zahvatilo područja Ivanjice, Kruševca i Smederava, objavio je danas RTS.Nevreme sa gradom zahvatilo je novovaroške mesne zajednice Božetići, Jasenovo, Bela Reka i Negbina, odnosno područje na granicama sa ivanjičkom i čajetinskom opštinom.Olujni vetar i jaka kiša su zabeleženi i...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.