Nevreme zahvatilo veći deo Hrvatske, pada i sneg

Izvor: Beta, 22.Okt.2014, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme zahvatilo veći deo Hrvatske, pada i sneg

ZAGREB, 22. oktobra 2014. (Beta) - Nevreme praćeno kišom, grmljavinom, negde i olujnim vetrom zahvatilo je u sredu veći deo Hrvatske, a u Gorskom kotaru, Lici i na Sljemenu kod Zagreba pada slab sneg.

Vatrogasci su u Zagrebu od srede ujutru imali oko 150 intervencija zbog nevremena, uglavnom ispumpavanja vode. Zatvoren je i deo gradskih ulica koje su se našle pod vodom.

Problema je bilo i na području Osječko-baranjske županije, gde je vetar na momente duvao i do 110 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << na čas. Prema izveštajima lokalnih medija, srušena su brojna stabla, a bilo je i prekida javne rasvete.

I na području Varaždina poplavljeni su pojedini putevi, ali i neki stambeni prostori.

Hrvatski autoklub (HAK) saopštio je da u Gorskom kotaru i Lici pada slab sneg, a da su ostalom delu zemlje putevi mokri i klizavi od kiše, a povremeno duva i olujni vetar.

Na delu autoputa Zagreb-Rijeka bili su proglašeni zimski uslovi, ali su u medjuvremenu ukinuti, kao i na većini puteva kroz Gorski kotar.

Meteorolozi su najavili da će posle podne doći do delimičnog razvedravanja. Temperature će se se kretati uglavnom izmedju sedam i 11 stepeni.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nevreme sa snegom u Hrvatskoj!

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2014

Nevreme praćeno kišom, grmljavinom, negde i olujnim vetrom zahvatilo je veći deo Hrvatske, a u Gorskom kotaru, Lici i na Sljemenu kod Zagreba pada slab sneg. ..Negde vetar, negde poplave a negde sneg (mada nije baš ovoliko zavejalo Hrvatsku).. ..Vatrogasci su u Zagrebu od jutros imali oko 150 intervencija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.