Nevreme u Srbiji, vetar čupao ograde, kiša i potop FOTO

Izvor: B92, 02.Sep.2017, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme u Srbiji, vetar čupao ograde, kiša i potop FOTO

Novi Sad, Beograd -- Nevreme praćeno snažnim vetrom, grmljavinom i oblinom kišom stiglo je do Srbije i verovatno označilo kraj poslednjeg vrelog talasa ovog leta.

Crni oblaci su se nadvili nad Novim Sadom i okolinom oko 18 časova, a za nijansu "svetlije" je bilo iznad Beograda.

U narednim satima su u većem delu Srbije jak vetar i padavine pravili probleme građanima, a temperatura se spustila ispod 20. podeoka.

Najsnažnija oluja je bila u Vojvodini gde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je vetar lomio grane drveća i nosio zaštitne ograde sa gradilišta, a zbog obilnih padavina pojedine ulice su bile neprohodne zbog visoke vode. Štete ima u Novom Sadu, Zrenjaninu, Inđiji i drugim gradovima.

Na društvenim mrežama svedoci javljaju da je na auto-putu Beograd - Novi Sad bilo jako nevreme, a isto važi i za put Šabac-Ruma-Novi Sad. Nevreme je pogodilo i područje oko Loznice.

I u nedelju se tokom dana na području Banata, istočne i južne Srbije lokalno očekuju takođe obilnije padavine sa oko 30 mm kiše za 12 sati.

Minimalna temperatura će u većem delu zemlje biti oko 16 stepeni, a maksimalna oko 20, izuzev krajnjeg istoka i juga zemlje gde se očekuje i do 27 stepeni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Crno nebo nad Srbijom, potop na autoputu

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2017

Kako je i najavljeno, jako nevreme, praćeno naletima vetra, kišom i gmrljavinom pogodilo je Srbiju. Nevreme praćeno snažnim vetrom, grmljavinom i oblinom kišom prelazi preko Srbije i verovatno označava kraj poslednjeg vrelog talasa ovog leta...Nevreme. Ko je pametniji, neka ne kreće. pic.twitter.com/s2uQxBpnNJ—...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.