Neuspela prodaja Industrije motora Rakovica

Izvor: Mondo, 09.Jul.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neuspela prodaja "Industrije motora Rakovica"

IMR je pre prodaje procenjen na 2,9 milijardi dinara.

Foto: MONDO/Predrag Vujić ilustracija

Dan nakon što je objavljeno da će DMB "21. maj" iz Rakovice biti ponuđen na aukciji po početnoj ceni "dva prosečna trosobna stana", stigla je i vest da je neuspela prodaja još jedne rakovačke automobilske fabrike.

Prodaja "Industrije motora Rakovica" kao pravnog lica koja je održana 31. maja danas je oglašena neuspešnom, objavila je Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).

"Stečajni upravnik je navedenu prodaju proglasio neuspelom, s obzirom da se odbor poverilaca nije izjasnio o dostavljenoj ponudi u ostavljenom roku", saopštio je ALSU.

Lili drogerije ponudile su krajem maja za IMR 354 miliona dinara, što je bilo ispod 50 odsto procenjene vrednosti stečajnog dužnika, pa je o ponudi trebalo da odluči odbor poverilaca IMR-a.

IMR je kao pravno lice pre prodaje procenjen na 2,9 milijardi dinara, a njegova beogradska imovina su brojne hale, objekti mašinogradnje i magacini koji se prostiru na 75.000 kvadratnih metara. Poseduje i samački hotel, upravnu zgradu, infrastrukturne objekte i vlasništvo nad institutom IMR.

Ima i proizvodni kompleks u zlatiborskim mestima Ljubiš i Šljivovica.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.