Netflix zvanično počeo da naplaćuje deljenje lozinki u Americi

Izvor: Piplmetar.rs, 23.Apr.2023, 10:30

Netflix zvanično počeo da naplaćuje deljenje lozinki u Americi

Netflix je počeo da naplaćuje deljenje lozinki u četiri zemlje — Kanadi, Novom Zelandu, Španiji i Portugalu — ranije ove godine i u svom izveštaju o zaradi za prvi kvartal striming gigant je rekao da je “zadovoljan rezultatima” i da planira “široko uvođenje” ovog mehanizma, uključujući i Ameriku, u narednom kvartalu.
Kako izveštaj navodi, plaćanje deljenja lozinki je za Netflix važna inicijativa, jer široko rasprostranjena praksa deljenja naloga (preko 100 miliona domaćinstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << deli nalog) negativno utiče na sposobnost kompanije da ulaže i poboljša platformu za korisnike koji plaćaju.
Deljenje lozinki za Netflix se od sada naplaćuje Napominje se da striming gigant očekuje u prvo vreme “reakciju odjavljivanja” korisnika kada objavi vest o uvođenju ove nepopularne mere, ali da korisnici imaju tendenciju da nakon nekog vremena, ponovo aktiviraju svoje naloge.

Tattoboo / Shutterstock.com
“Na primer, u Kanadi, za koju verujemo da je pouzdan prediktor za SAD, naša baza pretplatnika je sada veća nego pre pokretanja plaćenog deljenja i rast prihoda se ubrzao i trenutno raste brže nego u SAD”, piše u Netflix kvartalnom izveštaju, koji prenosi Mashable.
Netflix je prvobitno planirao da počne da suzbija deljenje lozinki u SAD ranije ove godine, ali je odlučio da odloži plan jer su “pronašli načine kako da poboljšaju iskustvo za svoje članove”.
Korisnici će moći da dodaju dve dodatne osobe u svoj Netflix Standard ili Premium plan, ali će morati da plate dodatno — verovatno oko 6 dolara po osobi, ukoliko se vodimo trenutnim cenama usluga u Kanadi. Što se tiče planova za Evropu, pa i Srbiju, još uvek ne znamo tačan datum kada će doći do promene, ali je sigurno da hoće.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.