Netanjahu: Nećemo dozvoliti da ekstremističke snage remete mir Jerusalima (VIDEO)

Izvor: Beta, 09.Maj.2021, 15:47

Netanjahu: Nećemo dozvoliti da ekstremističke snage remete mir Jerusalima (VIDEO)

Premijer Izraela Benjmin Netanjahu izjavio je danas da ta zemlja neće dozvoliti nasilne javne nemire, obećavši da će poštovati slobodu veroispovesti u Jerusalimu.Ekstremističkim snagama neće biti dozvoljeno da remete mir Jerusalima, rekao je Netanjahu upozoravajući one koji napadaju Izrael, bilo u Jerusalimu ili na granici pojasa Gaze, preneli su izraelski mediji.On je to rekao posle žestokih sukoba izraelske policije i Palestinaca u petak i subotu, poslednjih dana muslimanskog meseca Ramazana.Sukobi su izbili na više mesta u Jerusalimu, uključujući Brdo hrama, poznato kao i Haram al Šarif (Uzvišeno utočište), gde se nalazi džamija Al Aksa i u delovima grada kao što je kvart Šeik Džarah gde se četiri palestinske porodice suočavaju sa pretnjom iseljenja."U proteklim danima bili smo svedoci nasilnih nereda u Jerusalimu pod uticajem agitatora", rekao je Netanjahu na specijalnoj sednici vlade u čast Dana Jerusalima koji počinje večeras, a označava ujedinjenje tog grada posle Šestodnevnog rata 1967. godine, kada je osvojen njegov istočni deo.Do tada je Jerusalim bio podeljen izmedju jevrejske države i Jordana."Nećemo dozvoliti ni jednoj ekstremističkoj partiji da remeti mir Jerusalima. Primenjivaćemo vladavinu zakona i red čvrsto i odgovorno. Nastavićemo da održavamo slobodu veroispovesti svih religija ali nećemo dozvoliti nasilne nemire", rekao je izraelski lider.Osvrćući se na ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Netanjahu: Nećemo dozvoliti da ekstremističke snage remete mir Jerusalima

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Maj.2021

Premijer Izraela Benjmin Netanjahu izjavio je danas da ta zemlja neće dozvoliti nasilne javne nemire, obećavši da će poštovati slobodu veroispovesti u Jerusalimu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.