Nestale desetine ruskih aviona, za sve kriva federalna agencija?

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 18:55

Nestale desetine ruskih aviona, za sve kriva federalna agencija?

Ruske vlasti istražuju misteriozni nestanak nekoliko aviona, od kojih su neki završili u rukama ukrajinskih snaga koje su se borile protiv moskovskih trupa.

Ruska služba bezbednosti FSB istražuje navode da je moskovska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj Rosavijacija slala ruske civilne avione i helikoptere u "neprijateljske zemlje", objavio je državni list "Izvestija".

"Federalna služba bezbednosti pokrenula je dva krivična postupka zbog nehata i zloupotrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovlašćenja protiv više službenika Federalne agencije za vazdušni saobraćaj", saopštila je "Izvestija".

Zaposleni su "osumnjičeni da su protivzakonito uklonili 59 letelica i helikoptera iz ruske nadležnosti".

Određeni broj nestalih aviona Ukrajina je koristila u vojnim operacijama protiv Rusije, objavile su novine, pozivajući se na dva anonimna izvora u ruskim policijskim snagama i neimenovani izvor u moskovskom Ministarstvu saobraćaja.

Ukrajina je upotrebila nekoliko helikoptera Mi-8, kao i višenamenski strateški vazdušni transporter Il-76, protiv moskovskih snaga u Ukrajini, piše list.

Njuzvik je zatražio komentar od ruske Federalne agencije za avijaciju, Ministarstva saobraćaja i ukrajinske vojske.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da odgovara na pitanja o istrazi FSB.

Ministarstvo saobraćaja izvršilo je reviziju evidencije civilnih aviona Rosavijacije u julu 2023. godine, a nedoslednosti su dovele do krivičnih istraga, izvestila je Izvestija. Zaposleni u Federalnoj agenciji za vazdušni saobraćaj "izbrisali su” letelicu iz registra civilne imovine "bez kompletnih dokumenata, dali kontradiktorne i nepouzdane informacije o lokaciji aviona van Rusije”, prenose ruski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MISTERIOZNO NESTALO DESETINE RUSKIH AVIONA Izvestija: "Rosavijacija" slala letelice u neprijateljske zemlje, deo koristila Ukrajina

Izvor: Blic, 13.Feb.2024, 15:33

Ruske vlasti istražuju misteriozni nestanak više desetina aviona, od kojih su neki završili u rukama ukrajinskih snaga koje se bore protiv moskovskih trupa, navode ruski mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.