Neprihvatljivo

Izvor: B92, 27.Apr.2021, 14:20

"Neprihvatljivo"

Beč -- Ministar spoljnih poslova Austrije Aleksander Šalenberg pozvao je danas Moldaviju da pokaže odgovornost.

"Prošle nedelje su snage u parlamentu izglasale smenu predsednika Ustavnog suda. To je neprihvatljivo", poručio je Šalenberg nakon sastanka sa moldavskim premijerom Aurelium Čiokojem u Beču.

Naglasio je da se nezavisne odluke najviše sudske instance moraju poštovati, nebitno da li se nekom sviđaju.

"Takve odluka dovode u sumnju vladavinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava", naveo je Šalenberg u izjavi agenciji APA.

On je kazao da su "demokratska drama" u Belorusiji i ponovno odmrznuti sukob oko Nagorno Karabaha pokazao koliko brzo mogu da se ponovo otvore krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Austrija podržava težnje za demokratskim promenama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen poručio je danas, liderki beloruske opozicije Svetlani Tihanovskoj, da zvaničan Beč podržave težnje za demokratskim promenama u Belorusiji...Austrija se, kako je istakao nakon sastanka sa beloruskom opozicionarkom u Beču, već mesecima trudi da neformalnim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.