Austrija podržava težnje za demokratskim promenama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 16:09

Austrija podržava težnje za demokratskim promenama

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen poručio je danas, liderki beloruske opozicije Svetlani Tihanovskoj, da zvaničan Beč podržave težnje za demokratskim promenama u Belorusiji.

Austrija se, kako je istakao nakon sastanka sa beloruskom opozicionarkom u Beču, već mesecima trudi da neformalnim putem analizira sve opcije za dijalog ili medijaciju.

Ocenio je, u izjavi agenciji APA, da bi u pregovorima OEBS mogao imati važnu posredničku ulogu.

Van >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << der Belen je ukazao da režim u Minsku do sada odbija napore za uspostavljanje dijaloga, iako je potreban inkluzivni nacionalni dijalog.

Tihanovska je, u intervjuu APA, ukazala na potrebu za posrednikom u krizi u Belorusiji i pri tom ocenila da bi Austrija i OEBS bili odlična, a možda i jedina platforma koja može da organizuje dijalog.

Tihanovska u Beču razgovaraće, kako je najavljeno, i sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, kao i šefom diplomatije Aleksanderom Šalenbergom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.