Neoprezno unošenje antibiotika može izazvati novu pandemiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2020, 17:43

Neoprezno unošenje antibiotika može izazvati novu pandemiju

Neoprezno unošenje antibiotika i antivirusnih lekova zbog pandemije korona virusa može na kraju dovesti do nove pandemije, koja može biti mnogo gora, izjavila je danas predstavnica Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Rusiji Melita Vujnovič na konferenciji za novinare, uoči Svetskog dana borbe protiv side.

"To je vrlo važno pitanje, antivirusni lekovi i antibiotici. Ako ne budemo uzimali antibiotike pažljivo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer ih treba koristiti samo kada nam ih prepiše lekar, dok svi lekari treba da budu vrlo oprezni u proceni da li su oni potrebni ili ne, možemo se suočiti sa još gorom pandemijom posle koronavirusa", istakla je Vujnovičeva, preneo je TASS.

Ona je dodala da je ovo pandemija mikroorganizama otpornih na antibiotike i antivirusne lekove.

Stoga je, poručuje, od vitalnog značaja da shvatimo da nam je koronavirus dao podsticaj da preispitamo stavove o zaraznim bolestima i sa stanovišta lekara i sa stanovišta društva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predstavnica SZO: Neoprezno unošenje antibiotika može izazvati novu pandemiju

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2020

Neoprezno unošenje antibiotika i antivirusnih lijekova zbog pandemije virusa korona može na kraju dovesti do nove pandemije, koja može biti mnogo gora, izjavila je danas predstavnica Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Rusiji Melita Vujnovič na konferenciji za novinare, uoči Svjetskog dana...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.