Nemiri iz Bosne se šire: Poziv na revoluciju u Crnoj Gori

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemiri iz Bosne se šire: Poziv na revoluciju u Crnoj Gori

Nemiri, poput onih u Federaciji BiH, prete da se prenesu i na Crnu Goru, a na društvenim mrežama širi se poziv svim nezadovoljnim građanima da 15. aprila počne okupljanje ispred zgrade Skupštine u Podgorici, pišu crnogorski mediji. Prizor koji uskoro možda bude uslikan i u Podgorici

Na društvenoj mreži "Fejsbuk" sve je više zagovornika koji tvrde da se samo radikalnim mjerama može doći do poboljšanja sveukupnog stanja u Crnoj Gori.

Za 48 časova, "Fejsbuk" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stranica "Revolucija u Crnoj Gori! Svi na ulice!" sakupila je više od 1.100 istomišljenika koji su, kako tvrde, spremni na proteste.

Post by Revolucija u Crnoj Gori.Svi na ulice.

Osim pomenute stranice koja je nastala pre dva dana, najviše poklonika ima grupa "Svi na ulice...!" koja broji 23.080 članova, zatim stranica "Otpor diktatorskom režimu u Crnoj Gori" /4.367/, te grupa "Protesti" /2.376/.

Pročitajte još Specijalci u Sarajevu skinuli opremu, oduševili građane Specijalci u Sarajevu skinuli opremu, oduševili građane U Beogradu skup podrške protestima građana u BiH

"Protest protiv lopovske vlasti, korupcije i nemaštine u Crnoj Gori 15. aprila u 13.00 časova ispred Skupštine Crne Gore. Ćutimo i trpimo 20 godina. Čekamo da neko umesto nas nešto promeni. Ovo je protest građana, bez vođa i političara, bez bine i govora! Ovo je protest pokradenih i obespravljenih", napisano je u proglasu koji od juče kruži društvenim mrežama.

Predstavnik Unije slobodnih sindikata Crne Gore Sandra Obradović ocenila je da bez zdravih protesta nema promena.

Generali sekretar Saveza sindikata Crne Gore Marko Nikčević je istakao da situacija u BiH nije uporediva sa stanjem u Crnoj Gori i ne veruje da događaji koji se ovih dana tamo dešavaju mogu da se dogode i u Crnoj Gori.

Politički analitičar Srđan Vukadinović je ocenio da su građani Crne Gore imali priliku da uvide da protesti ne mogu puno toga da promene, kao što nisu promenili ni u BiH.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.