Nemački ministar spoljnih poslova danas u Avganistanu

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački ministar spoljnih poslova danas u Avganistanu

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer doputovao je danas u iznenadnu posetu Mazari Šarifu na severu Avganistana gde se nalazi većina od 3.000 nemačkih vojnika koji učestvuju u međunarodnim trupama u ovoj zemlji.

Nemačka Vlada donela je sredinom protekle sedmice odluku da za 10 meseci produži svoje vojno prisustvo u Avganistanu, do kraja 2014. godine.

Odobrenje za tu odluku mora još dati i Donji dom parlamenta, Bundestag.

Ovo prva Štajnmajerova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poseta Avganistanu, otkako je Socijaldemokratska stranka kojoj on pripada, ušla u koalicionu Vladu na čelu sa Angelom Merkel formiranu nakon izbora u septembru prošle godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.