Nemački ambasador pomaže Rači

Izvor: RTS, 05.Jun.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački ambasador pomaže Rači

Nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm posetio je opštinu Rača, koja je nedavno popljavljena, i uručio pomoć nemačke vlade u flširanoj vodi za piće.

"Ovo je mala podrška i pomoć ali je ujedno i znak solidarnosti. Srbiju je zadesila velika katastrofa i raduje me što veliki broj država i nevladinih organizacija daje svoj doprinos kako bi se ublažile posledice katastrofe", rekao je nemački ambasador, prenosi Tanjug.

Pomoć koju danas predajemo preko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << humanitarne organizacije "Help", koja je dobila novac za urgentnu pomoć koji je odvojila Vlada Nemačke u ukupnom iznosu od milion evra, koristiće se za nabavku vode i druge potrebe, rekao je on.

Vilhelm je podsetio da je nemačka vlada uputila hitnu pomoć za poplavljena područja, kao i da je nemačka ambasada zajedno sa delegacijom nemačke privrede pozvala firme koje rade u Srbiji da doniraju pomoć.

"Iznenađeni smo odzivom. Nemačke firme su dale ne samo novac, već i svoje proizvode i materijalnu pomoć u vrednosti od više miliona dinara", rekao je Vilhelm.

Posebno je napomenuo da je od velikog značaja da prilikom distribucije vode ne bude grešaka i zloupotreba, a predsednica opštine Dragana Živanović je obećala da će se lično pobrinuti da voda stigne do onih kojima je najpotrebnija.

Predsednica opštine je zadovoljna zbog posete ambasadora Vilhelma i zahvalila se nemačkom narodu i humanitarnim organizacijama na pomoći.

"Danas smo dobili oko 20.000 litara vode za najugroženije porodice", rekla je ona i naglasila da je to veoma značajno jer Rača stalno ima problema sa vodosnabdevanjem.

"U narednom periodu potrudićemo se da kroz neke projekte dobijemo nove bunare i finansijsku podršku od Nemačke", najavila je Živanović.

Ona je ponovila kako se nada da će uz nove projekte i podršku nemačke vlade u narednom periodu moći da se reši problem vodosnabdevanja u Rači.

Nemački ambasador je u razgovoru sa lokalnim zvaničnicima obećao da će pokušati da razgovara sa potencijalnim investitorima i ukazati im na prednosti geografskog i strateškog položaja Rače.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.