Nemačka proteruje, Rusija uzvraća

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 15:39

Nemačka proteruje, Rusija uzvraća

Nemačke vlasti odlučile su da masovno proteraju ruske diplomate, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Istakli su da će Moskva će odgovoriti istom merom.

"Ruska strana je odlučila da odgovori istom merom i protera nemačke diplomate iz Rusije, kao i da značajno ograniči maksimalan broj zaposlenih u nemačkim diplomatskim predstavništvima u Rusiji, a 5. aprila Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je o ovoj odluci zvanično obavestilo nemačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ambasadora u Rusiji Gezu Andreasa fon Gejra", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je indikativno to što je nemačka strana, uprkos ponovljenim uveravanjima da neće obaveštavati medije o ovom pitanju, prekršila obećanje tako što je predstavnike medija "redovno koristila za organizovanje kontrolisanog curenja informacija o masovnom proterivanju ruskih diplomata", prenosi TASS.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da Rusija najoštrije osuđuje ove akcije zvaničnog Berlina, koji "nastavlja demonstrativno da uništava čitav niz rusko-nemačkih odnosa, uključujući diplomatske odnose".

Nedavno je i Norveška proterala 15 službenika ruske ambasade u Oslu, optužujući ih da su "obaveštajci koji deluju pod okriljem diplomatskog položaja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berlin odlučio da masovno protera ruske diplomate — MIP Rusije

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2023

 . Nemačke vlasti su odlučile da masovno proteraju ruske diplomate, pa Berlin sledi kurs da uništi čitav niz rusko-nemačkih odnosa, saopštilo je u subotu rusko Ministarstvo inostranih poslova TASS-u.. „Vlasti SR Nemačke donele su odluku o još jednom masovnom proterivanju članova ruskih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.